رعایت بهداشت
اگر بهداشت دهان خوب نباشد ، بهترین درمان ها هم با شکست روبرو می شوند . بیمار باید به طور مرتب و منظم مسواک بزند و حتما از نخ دندان یا در برخی موارد از پراکسی براش (مسواک بین دندانی) یا سوپرفلاس برای تمیز کردن زیر و کناره های ایمپلنت ها استفاده کند .اخير مسواك هاي برقي را براي مراقبت هاي بهداشتي در خانه بسيار تبليغ مي كنند. اين نوعمسواك ها ممكن است ساختار روتاري (چرخشي) Circular يا سونيك داشته باشند. رمزكارآيي آنها ابتدا آموزش صحيح و سپس كاربرد دقيق آنها توسط بيمار است.هم چون دندانهاي طبيعي ، كاربرد وسايل كمكي ديگر مثل نخ دندان هم اهميت دارد.دستورالعمل مراقبت هاي بهداشتي در منزل بيماران ايمپلنت بايد براي هر بيمار متناسب باشرايط او تعيين شود. محل زاويه قرار گيري ايمپلنت ها، موقعيت و طول اباتمنت هاي ترانس موكوزال، نوع پروتز، انگيزه بيمار و ميزان تجمع جرم و پلاك در بيمار مهم هستند.يكي ديگر از ابزارهاي پرطرفدار پاك كننده oral irrigator يا با بدون محلول هاي ضدميكروبي استفاده مي شود. پژوهش ها نشان داده اند كه كاربرد محلول هاي دهانشويه با خاصيت ضد ميكروبي، هم چون كلروهگزيدين يا ليسترين در بيماران ايمپلنت به حفظ بهتربهداشت كمك مي كند.
رعایت رژیم غذایی مناسب
بیمار بعد از دریافت پروتز نباید بلافاصله غذاهای سفت و سخت مصرف کند ، بلکه باید ابتدا برای مدتی از غذاهای نرم استفاده کرده و به تدریج رژیم غذایی عادی خود را از سر بگیرد. استفاده از غذاهی قوی و ابکی متنند سوپ به بیماران تئصیه می شود
خود داری از کشیدن سیگار
سیگار کشیدن زیاد ، شانس موفقیت ایمپلنت را کاهش می دهد. افراد سیگاری بهتر است مدتی قبل از جراحی ایمپلنت، سیگار را کنار بگذارند و سعی کنند آنرا ترک کنند، اما اگر نمی توانند آن را به طور کار کامل ترک کنند ، دست کم باید تا حد امکان کمتر سیگار بکشند تا ایمپلنت ها به مخاطره نیفتند . در زمانی که قرار است استخوان دور ایمپلنت شکل بگیرد ، بهتر است بیمار سیگار نکشد.
مراجعه مرتب به پزشک
از همان زمان دریافت پروتز ، چک آپ های مرتب و منظمی برای بیمار در نظر گرفته می شود که باید با دقت آن ها را رعایت کند . در اوایل درمان فواصل مراجعه به پزشک آن ها هم هر ۲ هفته یک بار ، و با گذشت زمان بعد ماهی یک بار، بعد سه ماه یک بار و بعد شش ماه یک بار است . رادیوگرافی های کنترل که در هفته اول و ماه اول و سپس سالی یکبار گرفته می شوند ، نقش مهمی در تشخیص به موقع مشکلات دارد.
چه کسانی کاندید مناسبی جهت دریافت ایمپلنت دندانی هستند؟
بخاطر پیشرفت شایان در تکنولوژی ایمپلنت ، امروزه افراد زیادی کاندید انجام این درمان هستند اصولا” اگر شخصی از نظر سیستم بدن نسبتا” سالم باشد ، می تواند کاندید دریافت ایمپلنت به شمار رود .تنها در مورد بیماری قند با قند ناشتای بالای 130 که کنترل نشود و یا در مورد افراد سیگاری با تعداد بالای 4 عدد سیگار در روز محدودیت هایی داریم که باید رعایت شود .
چه کسانی نباید ایمپلنت کنند
اگر دیابت کنترل شده باشد ، مشکلی برای گذاشتن ایمپلنت وجود ندارد ، اما اگر دیابت کنترل نشده باشد ؛ یعنی بیمار با سهل انگاری برای درمان اقدام نکرده باشد یا اینکه اصلا دیابت غیر قابل کنترل باشد ، درمان ایمپلنت توصیه نمی شود.
افرادی که سیستم دفاعی ضعیفی دارند :
در بیمارانی که به هر دلیلی سیستم ایمنی بدن شان تضعیف شده مثلا لوسمی ، ایدز ، بیماری های خودایمنی و … معمولا درمان ایمپلنت توصیه نمی شود.
افرادی که تحت شیمی درمانی و اشعه درمانی قرار می گیرند :
اگر فک بیمار تحت درمان با اشعه است یا داروهای شیمی درمانی دریافت می کند ، نباید تحت درمان با ایمپلنت قرار گیرد . البته اگر مدتی از خاتمه هرکدام از این درمانها گذشته باشد و مشکل اولیه برطرف شده باشد با رعایت جوانب احتیاط می توان ایمپلنت را انجام داد.
بیمارانی که رادیوتراپی داشتهاند، به مدت دو سال نمیتوانند ایمپلنت کنند. همچنین افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند، نمیتوانند کاشت دندان داشته باشند.
فراد بسیار جوانی که فک آنها به حد کافی رشد نکرده است، بانوان باردار، افراد الکلی یا معتاد، افرادی که پرتو درمانی در ناحیه سر و گردن داشته اند و هموفیلی و بیماریهای بافت همبند داشته اند افرادی که داروهای خاصی مثل استروئید وکورتن استفاده می کنند و افرادی که دندان قروچه مرتب شدید شبانه دارند، احتمال شکست ایمپلنت زیاد است.